Vandring längs Pilgrimsleden, Dalåsen-Kvissle

Det börjar våras i Jämtland, stigar tinar fram och och jag har varit ute några gånger och trampa lite MTB längs några fina stigar på Frösön. På åkrarna betar Rådjur och bäckarna fylls till bredden med smältvatten. Vintern har varit fin när det väl kom snö och det har bjudit på många fina skidturer. Men nu börjar jag längta efter sommaren, flugfiske, cykling och vandring till fjälls.

Vandring längs Pilgrimsleden

I helgen har jag varit ute i Oviken och då passade jag på att vandra längs pilgrimsleden mellan Dalåsen och Kvissle/Mo. Det är en av mina favoritstigar på somrarna, riktigt fin stig som även är trevlig att vandra. Dalåsen ligger i Bergs Kommun, för att hitta hit så åker du mot Persåsen där bland annat Leif Wikner Konsthantverk håller till, fortsätt sedan på vägen i cirka 5km, sväng sedan höger, snart når du stigen in i skogen.

Bitvis snöigt och blött

Det låg en del snö kvar efter leden och det var tidvis lite blött.

Bro över Högån

Bro över Högån

Gott om Rådjur på lägdorna

Gott om Rådjur på lägdorna

Vattnet forsar kring stenarna i Högån.

Högån

Högån

Vindskydd vid Högån

Trevligt vindskydd vid Högån. Vindskyddet ligger nära Kvissle i Bergs kommun.

Vindskydd vid Högån

Vindskydd vid Högån

Efter en stunds vandring var det väldigt gott med lite kaffe vid vindskyddet, solen tittade fram lite mellan de höga molnen.

Pilgrimsled med närhet till fina bäckar

Det som är så trevligt med leden är att den passerar två fina vattendrag, Högån och Lillån. Härligt att se och höra de porlande vattnet.

Lillån letar sig fram mellan stenarna

Lillån letar sig fram mellan stenarna

Lillån

Lillån

Taggar:


<< Tillbaka