Vackra och tysta vårvinterfjäll

Soluppgång i vilda vackra fjäll

Soluppgång i vilda vackra fjäll

Allt är knäpptyst och stora vita glittrande orörda vidder breder ut sig framför dig. Mjuka runda fjäll lockar dig in i fjällandskapet. Här finner du din egna väg bort genom vackra dalgångar med yviga fjällbjörkar och frusna tjärnar. Det är lätt att känna sig liten framför de vida vidderna och de dramatiska fjälltopparna vid horisonten i väst. Ett fjällandskap som är lätt att förälska sig i.

Suveränt skidföre

När jag kommit upp på kalfjället var skidföret kanonfint. Lite kall pudersnö hade fallit under natten. Det var toppen fin skare under hela turen.

Tystnad

Fjällripa

Fjällripa

Det är underbart att få uppleva tystnaden, få krypa ner i sovsäcken och lyssna på fjällripornas knarrande läte. Vakna till snöflingorna som slår mot tältduken. Eller vinden som sakta sveper över vidderna.

Ljuset

Magiskt vårvinterljus

Magiskt vårvinterljus

Vårvinterns magiskt ljus över vidderna och låter dig skida långt fram på kvällarna och ger en försmak om de ljusa sommarnätter när solen inte vill gå ner.

Ensliga fjäll

Midnatt på fjället

Midnatt på fjället

Hotagenfjällen är fjällen för dig som vill uppleva fjällvärlden på egen hand. Här finns inga spångar, fjällstationer eller raststugor. Här navigerar du dig fram med karta och kompass och hittar dina egna smultronställen.

Tackar för denna vinter

Tack för denna vinter

Tack för denna vinter

Är djupt tacksam för alla upplevelser som denna vinter bjudit på, en fantastisk snörik vinter, så som jag minns den när jag var liten. Minns de iskalla vinterdagarna i början på året, de stjärnklara vinternätterna när jag skidade genom en magisk skog med snöförtyngda granar och stjärnhimlen som glittrar och glimmar till ljuva vårvinter dagarna när solens strålar värmer.

Nu låter vi fjällen sakta få tina fram och vajorna som lever där få ta hand om sina små. <3

Vi ses i sommar!

Taggar: