Skidtur vid Svartsjöarna en stjärnklar natt

I onsdag efter jobbet så åkte jag upp till Svartsjöarna för att se hur föret var efter snöfallet.

Jag brukar skida utför lägdan med den vackra utsikten mot Oviksfjällen och följa skogsbrynet nedanför radiomasten bort mot myrarna. Märkte dock att snötäcket var alltför tunt med blankis under. Jag valde därför att följa det vanliga skidspåret, där hade andra skidåkare tryckt fast snön och där gick det bättre att åka, det var dock lite isigt på sina ställen.

Skidtur med tindrande stjärnor

Jag stängde av pannlampan och skidade medan stjärnorna tindrade så vackert på himmeln. Blicken var mest upp i himmeln istället för på skidspåret.

Skidspår vid Svartsjöarna

Skidspår vid Svartsjöarna

Vindskydd vid Hålön

Vindskydd vid Svartsjöarna

Vindskydd vid Svartsjöarna

Jag hade planerat att skida bort till ett vindskydd vid Hålön och äta lite ostkaka som jag skulle värma över elden. Jag kom fram till vindskyddet och tände upp min lägereld och snart gav elden värme och en hög mysfaktor spred sig i vindskyddet.

Ostkaka på värmning

Ostkaka på värmning

Bon appetit.

Ostkaka värmd över elden

Ostkaka värmd över elden

Utsikt från vindskyddet vid Hålön, strax ovanför Norra Svartsjön.

Utsikt från vindskyddet vid Svartsjöarna

Utsikt från vindskyddet vid Svartsjöarna

Taggar:


<< Tillbaka