Övernattning i en enslig timmerstuga vid Forsaleden

Jag packade iordning min ryggsäck och åkte söderut mot Pilgrimstad, därifrån vek jag av mot Forsaleden.

Hade planerat att övernatta i en liten timmerstuga vid början på Forsaleden som jag hade kikat in i tidigare och tänkt att här skulle det vara mysigt att övernatta.

Mycket snö

Blev överraskad att det var så pass mycket snö kvar, jag hade förstås inte packat ner några skidor för inne i stan är det ingen snö alls. Men snön var stenhård så det var inga problem att vandra längs ett skoterspår som leder mot Forsalden. Efter några hundra meter så vek jag av ner på en liten isbelagd sjö som jag följde strandkanten påväg mot stugan vid Forsa.

Det var tur att jag vek av och följde sjön sista biten för stigen som jag i vanliga fall vandrar på somrarna var som en rodelbana, inte rolig att vandra vintertid.

Enkel skogsstuga

När jag kom fram så tände jag några värmeljus och en det blev direkt väldigt mysigt i den lilla stugan.

Det finns två smala britsar och ett bord i stugan, det finns även en kamin, den var tyvärr trasig så jag eldade inte i den, annars hade det varit himla mysigt.

Regnsmatter på taket

Det regnade hela tiden fram tills jag somnade, mysigt att höra regndropparna som smattrade på taket. Egentligen kanske man mest skulle bli deprimerad av att vintern regnar bort, men jag tänker istället att det får vara vilket väder det vill, jag anpassar mig bara till det väder som råder, är det vinter och kallt så åker jag gärna skidor, är det varmt och ingen snö så vandrar jag istället, njutningen av naturen känns som samma i alla fall. Orkar inte gräva ner mig i de snöfattiga vintrarna.

Enkel timmerstuga vid Forsaleden

Enkel timmerstuga vid Forsaleden

Vaknade till solsken

Efter en god natts sömn så vaknade jag av att solen kika in genom rutan och det var en härlig känsla att få stiga ut ur stugan och möta solstrålarna som möter regndropparna som hänger kvar barren. Jag spisade min frukost i solskenet och njöt av forsen som porlade alldeles bredvid, härligt.

Vacker morgon vid Forsaleden

Vacker morgon vid Forsaleden

Öppen för allmänheten

Stugan är öppen för allmänheten, men se till att sköta det snyggt och ta med allt som du tog med dig dit.

Tack för att du läst, dela gärna om du vill.

Taggar:


<< Tillbaka