Höstvandring i Tännäs i Härliga Härjedalen

I fredags efter jobbet så packade jag in ryggsäcken och styrde kosan mot Härliga Härjedalen.

Älskar att hitta min egna väg

När jag letar efter fina vandringsstråk så väljer jag bort de stora populära vandringslederna, letar istället efter små ensliga grusvägar som leder upp mot fjället, jag älskar att hitta min egna väg på fjället där inte så många andra vandrar.

Vandring i ett vackert höstlandskap i Tännäs

Denna gång hade jag hittat en fin liten avstickare vid Tännäs. Jag åkte så långt jag kunde med bilen tills jag nådde en vägbom, precis när jag skulle parkera bilen så kom en älgko och skuttade över vägen.

När jag vandrade längs vägen uppåt fjället i mörkret så flockades flera nattfjärilar så kallade Höstmätare (Epirrita autumnata) runt mig, de flyger på natten och samlas i ljuset från pannlampan. Fjärilarna är mycket vanliga i september och oktober. Tror jag vandrade cirka 3,5km tills jag kom upp på en myr där jag slog läger för natten i skogsbrynet.

Molnen hängde tungt över fjället, hade önskat mig en vacker stjärnhimmel med norrsken men jag kan inte få allt jag önskar.

Vy mot fjället Snuhkie

Vaknade till denna vackra vy mot fjället Snuhkie.

Myr vid foten av Snuhkie i Tännäs

Myr vid foten av Snuhkie i Tännäs

Myr vid foten av Snuhkie i Tännäs

Myr vid foten av Snuhkie i Tännäs

Jag fortsatte min vandring uppåt Kalfjället, jag strövade över myrar, hoppade på stenar över bäckar, smög omkring bland fjällbjörkarna. Längs min vandringen i fjällbjörkskogen så stötte jag på två myrstackar som någon bökat i, de otydliga tassavtrycken tyckte jag såg väldigt likt en björn.

Kaffepaus i fjällbjörkriset

När kaffe suget blev för stort så satte jag mig ner bland dvärg björkriset och snart kokade kaffet.

Löven dalar ner från träden

Björkarna börjar förlora sina färggranna höstlöv, men jag tycker de är väldigt vackra ändå. Utsikt mot Fiskbäckvålen.

Läger vid Skafttjärn

Vid denna vackra tjärn slog jag läger för natten. Det är fantastiskt vackra dessa höstfärger.

Vaknade till en magisk dimma

Fjällbjörkar vid Skafttjärn

Fjällbjörkar vid Skafttjärn

Det duggregnade hela natten och nästa morgon vaknade jag till en tjock dimma. Det var sådär vackert spöklikt.

Snart var helgen till ända, följde Urgan tillbaka till Urgnäset strax utanför Tännäs.

Samebyn Mittådalen

Samebyn Mittådalen

Samebyn Mittådalen

Med fina minnen så styrde jag kosan tillbaka förbi samebyn Mittådalen och Storsjön i Storsjö.

Storsjön i Storsjö

Storsjön i Storsjö

Åsansforsen i Åsarna

Måste ju ha ett litet vattenfall också, foto från Åsansforsen i Åsarna.

Tack för att du läst!

 

Taggar:


<< Tillbaka