Fettjeåfallet i Klövsjö

Strax väster om den genuina skidbyn Klövsjö i Jämtland ligger det vackra vattenfallet Fettjeåfallet med sina 60 meters fallhöjd. För att nå vattenfallet får du vandra genom en vacker och romantisk dalgång med friskt porlande vatten. På väg mot fallet passerar du Drömmarnas Bro och Kyssarnas Bro. Undra hur många par som kyssts på den bron?  

Berättelsen om hur broarna fick sina namn

Jämtlandsälskande Bengt från Dalsland bjöd sommaren 2012 med mig till Klövsjö. Han ville visa allt vackert som stod hans hjärta så nära. På midsommaraftonens eftermiddag föreslog han en tur till Fettjeåfallet. Nyförälskade och fyllda av framtida drömmar vandrade vi stigen framåt och broarna gavs namn lite så där på skoj.

Bengt höll minnet kärt och lät tillverka 2 mässingsskyltar på mekaniska verkstaden hemmavid. Det är Bengts handstil på Drömmarnas bro. Den andra är textad av mig.

Påsken 2015 var skyltarna med till Klövsjö och en vandring planerades in. Skyltarna skruvades fast. Fallet är lika fascinerande sommar som vinter.

Nu finns broarna där som ett tecken på varm och innerlig kärlek människor emellan. Vår fysiska kärlek tog sitt slut när sjukdom besegrade denne levnadsglade man hösten 2015, men inom mig kommer den att finnas så länge jag lever.

Min önskan är att vår kärlek för lång tid framöver ska inspirera till fler kyssar och delade drömmar under vandringen till det otroligt vackra Fettjeåfallet. / A, 18-02-21

Ett vattenfall i kärlekens tecken

Populärt både vinter och sommartid

Fettjeåfallet besöks både sommar och vintertid. När fallet fryst till så utmanas det av isklättrare.

Hitta till Fettjeåfallet

Åk mot Klövsjö skidanläggning och fortsätt sedan i tre kilometer på vägen mot Börtnan. Vägen går längs Klövsjön. När du parkerat bilen så fortsätter vandringen i cirka två kilometer längs Fettjeån. Stigen är bitvis lite stenig. Vintertid kan det vara lite krävande att vandra på stigen då den kan vara lite isig.

Men det är väl värt, för Fettjeåfallet är väldigt vackert.

 

Taggar: